خانه ملت از سفر رئیس مجلس به ترکیه گزارش میدهد؛
سفر رئیس مجلس به استانبول؛ از تأکید بر پویایی بینالمجالس آسیایی برای توسعه اقتصادی و امنیتی تا اذعان کشورهای مختلف به نقش ایران در سرکوب داعش

رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان سفر به ترکیه با رؤسا و نواب رئیس پارلمان کشورهای مختلف آسیایی دیدار و گفتوگو کرد.
خبرگزاری خانه ملت، گروه سیاسی- فائزه ظهیری؛ صبح روز سه شنبه 30 آبان ماه بود که دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در رأس هیأتی، تهران را برای سفری سه روزه و به منظور حضور و سخنرانی در دهمین مجمع عمومی مجمع مجالس آسیایی به مقصد استانبول ترکیه ترک کرد که محسن کوهکن، فاطمه ذوالقدر، هاجر چنارانی، جلیل رحیمی جهان آبادی و علی کاظمی باباحیدری نیز وی را در این سفر همراهی می کردند.
مجمع مجالس آسیایی زمینهساز همکاری برای توسعه امنیت و صلح منطقه
دکتر لاریجانی پیش از عزیمت به استانبول در فرودگاه مهرآباد تهران در جمع خبرنگاران حاضر شد و درباره نقش مهم مجمع مجالس آسیایی در توسعه کشورها گفت: با توجه به شأن آسیا و آینده این قاره در پیشرفتهای اقتصادی، جایگاه مجالس آسیایی میتواند نقش مهمی در ایجاد همگراییهای اقتصادی بین اعضا و همچنین حل و فصل مشکلات این منطقه داشته باشد.
![]() |
رئیس مجلس همچنین یکی از معضلات منطقه را مشکلات مربوط به ناامنیها و حرکتهای تروریستی دانست که سالها مانند خوره به جان کشورهایی از آسیا افتاده و افزود: در این اجلاس یکی از شعارهای مهم ایجاد امنیت و ثبات و صلح در منطقه است؛ از طرف دیگر با توجه به اقداماتی که در سالهای اخیر مخصوصاً با محوریت جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم شکل گرفته ضربههای کاری به بدنه تروریستها وارد شده است. (ادامه را اینجابخوانید)
کمر داعش در منطقه شکسته شد
رئیس مجلس در بدو ورود به فرودگاه بین المللی آتاتورک استانبول مورد استقبال استاندار استانبول، دبیرکل مجلس ملی ترکیه و سفیر تهران در آنکارا قرار گرفت و بعد از گفت و گو با آنها در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: در حال حاضر کمر داعش در منطقه شکسته شده و ظرفیتهای خوبی در منطقه وجود دارد که علیرغم حمایتهای آمریکا میتوانند مقاومت کنند تا ماجراها ختم میشود که این پیروزیها با ارزش است.
![]() |
رئیس قوه مقننه در ادامه در پاسخ به سوالی درباره نشست سوچی آن را نقطه عطفی در منطقه دانست و افزود: بعد از گذشت چند سال از ماجراجویی ها در عراق برخی کشورها در صف مقدم مبارزه با تروریسم ایستادند و اکنون ایران، ترکیه و روسیه جمعه خوب و مکملی هستند که اگر آن را دنبال کنند میتوانند نقش آفرینی مهم ترین در آسیا داشته باشند چراکه کاری که این کشور در سوریه کردند آن را به سمت آرامش و تروریستها را تا حد زیادی از بین برد حالا نوبت ایجاد ثبات در منطقه است که اجلاس سوچی با هدف تثبیت شرایط سوریه برگزار شده و بسیار مهم است. (ادامه را اینجا بخوانید)
پایان غائله داعش دستاورد مهمی برای ایران و ترکیه و روسیه بود
دکتر لاریجانی به عنوان اولین دیدار خود در عصر روز سه شنبه (30 آبان ماه) مورد میزبانی اسماعیل قهرمان رئیس مجلس ملی ترکیه قرار گرفت و در خصوص مسائل مختلفی با وی گفت و گو کرد.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه واضح است کشورهای فرامنطقه ای داعش را به وجود آورده اند عنوان کرد: البته برخی کشورهای منطقه هم اشتباهاتی داشتند اما ایران و ترکیه در این زمینه مسئولیت شناسی داشته همچنین مذاکرات آستانه حرکت مثبتی بود و اجلاس سوچی که در حال برگزاری است بسیار مهم است و میتواند زمینه حل و فصل سیاسی مسئله را فراهم کنند.
![]() |
رئیس مجلس ملی ترکیه نیز با بیان اینکه امتحان سختی در منطقه میدهیم و با تهدیدات مشترکی روبرو هستیم عنوان کرد: لازم است سیاستی ایجاد شود که تمامیت ارضی و آزادی کشورهای منطقه در آن لحاظ شود که در این زمینه گفت و گو مهمترین کار است و مشورت با این با ایران را در این زمینه مهم می دانیم. (ادامه را اینجا بخوانید)
دهمین مجمع عمومی مجمع مجالس آسیایی افتتاح شد
به گزارش خانه ملت، عصر همان روز بود که دهمین مجمع عمومی مجمع مجالس آسیایی با حضور رؤسا و نواب رئیس مجالس آسیایی و حضور دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی افتتاح شد.
چهار کمیته فرهنگی اجتماعی، امور سیاسی، مقررات اداری و مالی و کمیته امور اقتصادی و توسعه پایدار نیز با حضور محسن کوهکن، علی کاظمی باباحیدری، جلیل رحیمی جهان آبادی، فاطمه ذوالقدر و هاجر چنارانی نمایندگان مجلس شورای اسلامی تشکیل شد.
وزن ایران پاکستان و ترکیه در منطقه ظرفیتی برای حل مشکلات از طریق راهحل سیاسی است
دکتر لاریجانی صبح روز چهارشنبه (اول آذرماه) با سناتور مشاهد حسین رییس کمیته امنیت ملی و دفاعی مجلس سنای پاکستان در استانبول و در حاشیه برگزاری دهمین مجمع عمومی مجمع مجالس آسیایی دیدار و گفت و گو کرد.
رئیس مجلس کشورمان به نقش پاکستان در حل بحران های منطقه اشاره و بیان کرد: امروز کشورهایی همچون یمن مشکلات اساسی دارند لذا باید کمک کنیم تا مسائل از طریق راه حل سیاسی برطرف شود چرا که در نهایت تمام مشکلات منطقه به نفع اسرائیل خواهد بود.
![]() |
سناتور مشاهد حسین نیز در ادامه این دیدار ضمن اشاره به روابط پارلمانی خوب دو کشور گفت: اخیرا مقامات نظامی و اطلاعاتی دو کشور دیدارهایی داشته اند که بسیار مفید است. (ادامه را اینجا بخوانید)
ضرورت استفاده از ظرفیت انتقال گاز و آب میان ایران و تاجیکستان
دکتر علی لاریجانی پیش از ظهر روز چهارشنبه (اول آذرماه) همچنین با خیرالنساء یوسفی نایب رئیس مجلس تاجیکستان دیدار کرد و با اشاره به ظرفیت شرکت های ایرانی برای حضور اقتصادی در تاجیکستان عنوان کرد: سرمایه گذاری به خصوص در حوزه برق و انتقال آب از تاجیکستان به ایران و انتقال گاز از ایران به تاجیکستان می تواند نقطه عطفی در افزایش روابط باشد.
![]() |
نایب رئیس مجلس تاجیکستان نیز با ابراز نگرانی از مسأله تروریسم که در همسایگی ایران و تاجیکستان وجود دارد، خاطرنشان کرد: لازم است برای حل مشکلات تروریسم پیوندها و همکاری ها را افزایش داده و متحد باشیم که در این زمینه روی کمک جمهوری اسلامی ایران حساب کرده ایم. (ادامه را اینجابخوانید)
ایجاد هراس تصنعی ازسوی قدرتهای بزرگ برای رونقبخشی به بازار فروش سلاح/ تروریسم به توسعه و حیثیت آسیا لطمه زد
بر اساس این گزارش، ظهر روز چهارشنبه (اول آذرماه) بود که دکتر لاریجانی در دهمین مجمع عمومی مجمع مجالس آسیایی به ایراد سخنرانی پرداخت و طی آن به نکات مهمی همچون تهدید تروریسم برای امنیت جهان، نقش آمریکا در جنگافروزی در منطقه، ضرورت اقدام بین المجالس آسیایی برای حل مشکلات مردم مسلمان روهینگیا، خشونت علیه ملت فلسطین، سیاست خارجی جمهوری اسلامی در راستای ایجاد امنیت پایدار در منطقه و صلح جهانی و همچنین نقش APA در موفقیتهای آسیا اشاره کرد. (ادامه را اینجا بخوانید)
![]() |
ظرفیت افزایش سطح تجارت ایران و ترکیه به ۳۰ میلیارد دلار
دکتر لاریجانی همچنین در حاشیه برگزاری دهمین مجمع عمومی مجمع مجالس آسیایی و بعد از سخنرانی خود در این مجمع، با بن علی ییلدریم نخست وزیر ترکیه دیدار و گفت و گو کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر اخیر اردوغان به تهران، بیان داشت: این سفر نکات مهمی داشت به خصوص در زمینه مسائل اقتصادی تصور می کنیم ظرفیت های خوبی میان دو کشور وجود دارد که می توانیم سطح تجارت را از 12 میلیارد دلار به 30 میلیارد دلار برسانیم.
![]() |
وی همچنین تصریح کرد: اینکه ایران و ترکیه توانستند با همکاری روسیه، بحران سوریه را در مسیر درست راه حل سیاسی قرار دهند بسیار مهم بود ضمن اینکه در پارلمان ایران نیز نگاه ها برای همکاری با ترکیه مثبت است.
نخست وزیر ترکیه نیز در این دیدار ییلدریم با اشاره به اهمیت روابط دو کشور در مبارزه با تروریسم، اظهار داشت: متأسفانه گروه تروریستی پ.ک.ک در عراق هر از گاهی به ترکیه حملاتی دارند لذا از کشور دوست و برادر ایران می خواهیم که بیش از این در رابطه با مبارزه با این گروه تروریستی با ما همکاری کند چرا که جان شهروندان ترکیه را مورد تهدید قرار می دهد. (ادامه را اینجا بخوانید)
ضرورت افزایش روابط اقتصادی بهدنبال گسترش روابط سیاسی میان ایران و کامبوج
به گزارش خانه ملت، رئیس مجلس شورای اسلامی عصر همان روز با انگون انهل نایب رئیس مجلس کامبوج دیدار و بر گسترش روابط و همکاری های اقتصادی تأکید کرد. (ادامه را اینجا بخوانید)
![]() |
باقیمانده تروریستها به دنبال ماجراهای جدیدی هستند/ ضرورت تقویت همکاریهای امنیتی میان ایران و روسیه
دکتر لاریجانی در ادامه دیدارهای خود با میخاییل امیلیانوف نایب رئیس مجلس روسیه نیز دیدار و گفت و گو کرد.
رئیس قوه مقننه با اشاره به اهمیت اجلاس سوچی گفت: امیدواریم در این اجلاس تصمیم درستی برای حل سیاسی مسائل سوریه گرفته شود البته مسائل تروریسم خاتمه پیدا نکرده و باقیمانده آنها به دنبال ماجراهای جدیدی هستند که از این رو لازم است همکاری های امنیتی میان دو کشور تقویت شود.
![]() |
میخائیل امیلیانوف نیز در این دیدار عنوان کرد: ما آنهایی که به دنبال ایجاد تزلزل در ثبات منطقه هستند به خوبی می شناسیم که می خواهند منافع ایران و روسیه را نیز به خطر بیاندازند و آنها کسانی به جز سران آمریکا نیستند.
نایب رئیس مجلس روسیه همچنین با بیان اینکه معتقدیم می توانیم همکاری های تجاری و اقتصادی خود را با ایران افزایش دهیم، اظهار داشت: علیرغم موانع پیش رو همکاری های هسته ای خوبی داشته ایم که می توانیم آن را ادامه دهیم و در همین راستا باید همکاری های پارلمانی را نیز افزایش دهیم. (ادامه را اینجا بخوانید)
ائتلاف ضد داعش آمریکایی ها در حد شعار بود/ ضرورت استفاده از نیروهای مردمی با انگیزه برای مقابله با تروریسم در افغانستان
دکتر لاریجانی همچنین عصر چهارشنبه (اول آذر ماه) با عبدالله رئوف ابراهیمی رئیس مجلس افغانستان دیدار کرد و در ابتدای آن با اشاره به اهمیت امنیت پایدار در افغانستان گفت: وضعیت منطقه نشان میدهد ممکن است گرفتاریهایی برای افغانستان به وجود بیاید و ما به دنبال ایجاد امنیت در این کشور هستیم.
![]() |
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه گروههای تروریستی ابزار قدرتهای غربی هستند عنوان کرد: ائتلاف ضد داعش شعار بود اما در عمل از آن حمایت می کردند و باعث شدند کشورها دچار عقبماندگی شوند.
عبدالله رئوف ابراهیمی نیز در این دیدار با بیان اینکه امنیت افغانستان برای کشورهای منطقه مهم است گفت: داعش و طالبان زیر یک چتر با یکدیگر فعالیت میکنند و تنها پوشش متفاوتی دارند و اکنون نگرانی ما بعد از شکست داعش در عراق و سوریه حرکت آنها به سمت افغانستان است. (ادامه را اینجا بخوانید)
حرکت تروریستهای مهاجر به سمت لیبی و افغانستان/ مسائل یمن از طریق سیاسی حل می شود،نه لشکرکشی/دوران توسعه گرایی در آسیا آغاز شده است
دکتر لاریجانی همچنین در این سفر سه روزه روز پنجشنبه(دوم آذرماه) با خبرگزاری آناتولی مصاحبه کرد و طی این مصاحبه به نکات مهمی همچون توسعه گرایی در آسیای و نقش بین المجالس آسیایی در این توسعه، از بین رفتن زیرساختها در کشورهای اسلامی به دلیل ایجاد درگیری توسط آمریکاییها، عملکرد ایران، ترکیه روسیه در مقابله با تروریسم، وضعیت داعش بعد از شکست در عراق و سوریه، نقش مهم ایران و ترکیه در حفظ تمامیت ارضی عراق و بینتیجه ماندن رفراندوم اقلیم کردستان، چگونگی حل مشکل یمن و حفظ حقوق اقلیت های مذهبی در ایران اشاره کرد. (ادامه را اینجا بخوانید)
احتمال بروز مشکلات امنیتی ازسوی تروریستهای مهاجر شکستخورده در سوریه/ اسرائیل نافع اصلی درگیری میان مسلمانان
رئیس مجلس همچنین همان روز در حاشیه دهمین مجمع عمومی مجمع مجالس آسیایی با شبکه تلویزیونی تی آر تی ترکیه نیز مصاحبه کرد و طی آن به مسائلی همچون پراکندگی داعش بعد از شکست در کشورهای دیگر، هدف آمریکایی ها از ایجاد درگیری میان مسلمانان که به نفع اسرائیل است و چرایی حضور ایران در عراق و سوریه که به خواست دولت آنها بود، اشاره کرد. (ادامه را اینجا بخوانید)
طراحی مجمع مجالس آسیایی در راستای صلح و توسعه بود/ افزایش هوشیاری و صراحت کشورهای منطقه در بیان شیطنتهای آمریکا
به گزارش خانه ملت، دکتر لاریجانی در پایان سفر سه روزه خود پیش از بازگشت به تهران در جمع خبرنگاران حاضر شد و به دستآوردهای این سفر اشاره کرد و گفت: بینالمجالس آسیایی باید بسترساز این امر شود و با حمایتهای دولتها در زمینه تکنولوژی و اقتصاد همافزایی داشته باشد.
![]() |
وی در ادامه مصاحبه خود به برگزاری اجلاس بعدی در پاکستان اشاره کرد و از قرابت ساختار دموکراتیک 3 کشور ایران، ترکیه و پاکستان که باعث ایجاد پایداری در منطقه میشود، گفت.
همچنین رئیس مجلس شورای اسلامی از رفتار رجال سیاسی منطقه در بیان شیطنتهای آمریکا که صراحت پیدا کردهاند، ابراز امیدواری کرد. (ادامه را اینجا بخوانید)
تعیین ساز و کارهایی جهت پیشبرد ثبات و امنیت در مجمع مجالس آسیایی/ نقش برجسته ایران در مبارزه با تروریسم
دکتر لاریجانی بعد از این مصاحبه و در روز پنجشنبه (2 آذرماه) فرودگاه بین المللی آتاتورک استانبول را به مقصد تهران ترک کرد و بعد از ساعاتی که به فرودگاه مهرآباد تهران وارد شد و بعد از استقبال ازسوی مقامات کشوری و برخی نمایندگان در جمع خبرنگاران در خصوص دستاوردهای سفر سه روزه خود گفت: حوزه امنیت در این اجلاس مورد بررسی قرار گرفت و ساز و کارهایی برای پیشبرد هم افزاییها در اوضاع امنیتی مطرح شد، همچنین در این اجلاس کمیتههای مختلفی تشکیل شد که پیشنهادهایی از نظر سیاسی و امنیتی دادند.
![]() |
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: مبارزه با تروریسم بسیار مهم است و از این جهت نقش ایران بسیار برجسته بود که همزمان با سرکوب داعش در سوریه و عراق واقع شد و نگاهها به سمتی بود که مذاکرات برای این موضوعات بسیار مفید است. (ادامه را اینجا بخوانید)/
پایان پیام